RSS 2.0
I lördags var det kalas hemma hos Viktors kusin Linus som fyllt 11 år. Släkt därifrån i en härlig skara och mycket trevlig kväll med Earth Hour inblandat.
Idag bar turen av till Mellerud. Först dock en sväng för mat hos mormor i Köpmannebro med syster, ena bror och Viktor. Sen var det kalasdags igen, dock för tre stycken samtidigt. För mig, min jämnåriga kusin Filip och för lillkusin André. Sånt är också trevligt.

Men nu är det dags för att sova och möta en lite kortare skolvecka. Fram till torsdag, sen börjar det efter längtade påsklovet som är alldeles lagomt långt lov. För helgerna försvinner bara i ett nafs och så är veckan tillbaka på måndag igen. Men det blir inget lugnt lov. Vissa dagar är fulla av saker som ska göras och andra inget alls.

Plus att i fredags hade jag och min älskade pojkvän 9 månader tillsammans. Det är en lång tid och mer kommer det bli. Han är bara för bäst helt enkelt!

Igår efter att jag slutade på skolan, tog jag tåget till Karlstad och efter lite strul med de tåget stod jag i dansstudion på Uno precis klockan 17.00 när workshopen skulle dra igång. Man mötes av en väldigt glad Mehedi Kefti och flera tjejer och killar.

För er som inte känner till Mehedi så kanske ni känner igenom honom, så här:


Tre klasser tog jag och Vicky. Från klockan 17.00 fram till 21.00. Intensivt och varmt blev det efter bara en timme, men kämpa var enda mottot från Mehedi och vara happyface. Så himla härligt stämning var det i dansstudion, inte en stel stämning de kan bli på en workshop med nya människor man inte dansar med annars och en ny lärare. 

Danserna blev grymmare och mer avancerad för varje klass men vi hängde med väldigt bra. Och det var verkligen så värt att få dansa med Mehedi. Det var en dröm som kom i uppfyllelse helt klart. Både jag och Vicky vill inte lämna dansstudion när klcokan blev 21 och det var slut. Men det var det bästa någonsin! Allting var helt underbart. Och danserna var det bästa. Det är verkligen något som behövs i Åmål, och inte den old-fashion hiphopen vi har kvar.Vi behöver lite nytt om det ska fortsättas!Vi kommer att få se upp för denna mannen inom en snar framtid,
för han kommer regera över världen med hans otroliga dansstil!
Jag drömmer väldigt stort om vad jag ska göra efter jag tagit student i från dansprogrammet på Karlberg. Drömmar som kommer ta mig långt i livet och längre än andra. För jag har en tanke att vet man inte vad man vill satsa på redan nu och är osäker så kommer man inte allt för långt.

Drömmarna jag har är kanske obetydliga för dig. Men för mig har dem den största innebörden för mitt liv. Mitt liv är baserat på ett enda stort intresseområde. Dansen.
Med en enkel huvudräkning så dansar jag ungefär 14 timmar sammanlagt i skolan och på dansskolan, per vecka. Och då är inte den tiden medräknat som jag tränar hemma på min lilla fritid jag har från allt annat. Det är någon timme till där.

I alla de timmarna som jag ägnar åt dansen lever jag i min värld, den världen där inget kan förstöra något för mig. Och jag känner mig som jag är den enda där. Att jag hittade den känslan och passionen för dansen kan jag bara tacka min mor för. Hade inte hon sätt mig i en dansklass på dansskolan hade jag aldrig haft de självförtroendet, säkerheten i det jag göra och aldrig älskat något lika mycket som jag älskar att dansa.

bilder från dansshowen hösten -09

Kommer jag ägna mitt liv åt dansen? Självklart, det är de enda jag vill göra. Jag vill dansa på varenda skola som är värd att gå på. Men jag har en lite plan för min framtid. 1 år i Karlstad, på streetutbildningen, 3 år i Stockholm på Balettakademin och sedan utomlands. Medans jag läser vill jag självfallet jobba som danslärare. 
Vad är din högsta dröm?
Nu har det blivit ett glapp igen. Men det blir oftast så nu för tiden för att man har så sjukt mycket att göra hela tiden. Som idag har det varit en fullsmäckad dag, skola, möte kl 16 och 18, dans från 20-21.30. Dagarna ser ut mer och mer så och mindre tid blir det till plugg som jag egentligen måste göra..
Men jag ska bli bättre på det. Och bättre bloggare och blogga mer varierat än vad som det har varit hittills. Och bilder från helgens tävling kanske kommer upp någon dag här också. När jag har tid.

Ps. jag vet att min header är borta, och de ska fixas så småningom när jag får tid..
Det enda värt att nämna de senaste dagarna för nog gårdagens pantomim workshop, det var verkligen en annorlunda grej och verkligen kul. Speciellt de sista, slowmotion-slagsmål! Sjukt kul var det.
Men sen har det bara vart tråkiga vanliga skoldagar ungefär. Och något mer som gjorde mig glad under dessa dagar är all dans på dansskolan, studentcompagniet, streeten och jazzen så underbart är det att få komma tid rensa hjärnan från allt och fokusera sig på dansen!
Plus lite förgyllning på dagen när jag fick en litet HM-paket att hämta ut på posten idag. Ett som innehöll dessa underbart vackra skor,
Och jag känner att det börjar bli väldigt tråkiga inlägg på bloggen nu också. Jag vill ha lite tips om vad man kan skriva om här mer än bara vardagen oså! Tips mottages gärna alltså! Nu ska jag dock ta tag med de två läxor jag har att göra, eller om man ska skippa dom och sova med en gång..
Vi hörs!
Tillbakablick på lördagen.
Lördagen var det fullt upp hela tiden kändes de som.
Allting började med en tidig morgon och ännu en dag på Karberg, med discotävlingen som första etapp på denna dag. var där vid 9 tiden och enligt programmet började jag dansa vid 12, men tävlingen blev självklart lite försenad så jag dansade min direktsemi. Dock gick det inte så bra som jag kände att jag gick, så det blev ingen final för min del. Men det var första tävligen denna terminen och första gången i guld vuxen klassen, så det var lite tufft. Men jag kommer igen på tävligen till helgen då det är regionstävling med både disco och street.
jag i lila/grön/rosa jackan

Sen var det hem snabbt och tillbak upp till stan och träffade Viktor innan vi drog vidare till Ullastinas 18 års fest. Så himla kul hade vi och det blev en del kort tagna så det kommer några stycken upp här i alla fall. De är typ lättare att visa bilderna än att skriva vad som hände!
Tänkte ta hela helgen i olika inlägg eftersom det är en del som har hänt liksom.
Så börjar med fredagen.

Startade dagen med träning i aulan med alla dansare bara sen bara de ner till stan för att fixa mat inför den långa dagen som väntade oss. När vi var tillbaka var det genrep som gällde inför melodifestivalen på Karlberg. Allting flöt på bra och det kändes väldigt bra då. Sen hade vi några timmar tillgodo för att göra oss i ordning. Sen var det bara att köra!
Allting var så sjukt kul att göra på scenen, introt, bidrags danserna mest pinsamaste var nog Sigge-dansen ändå, förra gångens vinnarlåt. Allting var sjukt kul.

klicka på bilden för att komma till Hannas blogg!

Hennes nya design som jag gjorde ligger nu uppe. Och båda blev nöjda men det kommer bli småändringar framöver bara. Med de blev jättebra tyckte jag. Så nu återstår det bara två designer kvar att göra det närmaste veckorna typ!
Men nu blir det dejt med kudden! Hörs.
Nu har de verkligen vart tomt här hittills under veckan.. Men det har verkligen vart fullt upp på varenda front i mitt liv just nu. I skolan har vi denna veckan, så kallade estetvecka inför Karlbergs Melodifestival som är imorgon kväll. Fick idag köra tillsammans med musikerna och allt lät jättebra och danserna sitter som ett smäck. Det kommer nog bli grymt bra.
I början av veckan så dansa vi konstant hela dagarna och nöttat koregrafier för 5 bidrag, och sedan 2 danser till underhållning.
Sen har det självklart vart mycket dans på dansskolan mån, tis och onsdagen, träning med Alice och Europa Direkt möte.
Men idag blir det en lugn dag och försöka hinna med saker jag skulle ha gjort under veckan som blivit uppskjutet för att jag inte har hunnit med att göra det eller inte haft orken till det helt enkelt.
Hela helgen kommer typ spenderas på Karlberg kom jag på nu, först imorgon från 8.30 till 21 eller 22. Och sedan på lördagen är det danstävling på Karlberg så där kommer jag vara hela dagen då jag ska vara med och tävla. Sedan på kvällen efter danstävlingen då är det Ullastinas 18års fest som gäller, kommer bli väldigt roligt de ;D
Men nu ska jag göra annat, så hörs någon gång på söndag!
De senaste dagarna har varit väldigt bra, kan jag meddela. Hela lovet har varit jättebra, har varit hemifrån nästan hela lovet kom jag på nu. Tillbringat endast två hela dagar hemma! Resten antigen i Göteborg, Karlstad eller hos Viktor.
Men fredagen i Karlstad med Viktor, Robin, Louise och systeryster var väldigt trevligt och fyllt med skratt. Åkte som sagt upp dit väldigt tidigt för att hinna en del shopping också. Och en del är nog att ta i lite! Men shopping var inte de enda vi han med, utan också en lång fika på Espresso House, fortsatte med lite mer shopping men sen var det dags för det vi var där för att göra.

Uno.

Blev väldigt lyckat där tycker jag. Hoppas bara att de från Huset, politikerna och studieförbundet kände att Huset är lite efter när det gäller ungdomsgård/fritidsgård när man ska jämföra sig med Uno. Uno har verkligen allting som skulle göra att ungdomarna här i Åmål skulle gå dit varje dag!
På karlstads hemsida så beskrivs Uno så här:
"Tanken med Uno är att ungdomar som gillar dans, musik, design och annat skapande ska få utrymme för sina intressen. På Uno finns både "varje-dag"-aktiviteter som bio, danssal, replokaler, café, design och utställningar och dessutom många programpunkter som konserter, möten, föreställningar och workshops. Uno har stor kapacitet för att ta emot projektidéer och coacha unga att förverkliga sina drömprojekt. I huset finns teknik, utrymme och kunnande... och ekonomiska medel!"

Det är precis vad vi behöver ha här i Åmål på Huset. Ett ställe där våra intressen ska få utrymme att göras, och något som händer varje dag. Uno är verkligen före på varje liten punkt.. Det enda man kan vara är avundsjuk än så länge. Men snart är det dags för en omvandling för Huset.

Gårdagen i Göteborg med älskling var sjukt bra. Åkte ner med tåget vid tio tiden och när vi väl var framme, gick vi direkt bort till Bergakungen. Med en hollywoodmeny; stor popcorn och läsk plus 3D-glasögon, satte vi oss på våra platser på första raden i kanten i den största salongen och framför den största bioduken för att se Alice i Underlandet 3D. Efter filmen blev de donken och sedan hem. Dock blev de en massa strul då vårt tåg blev ersatt med ersättningsbussar som var en halvtimme försenade och tog oss till trollhättan där tåget väntade. Var hemma ungefär två timmar senare än vad vi egentligen skulle vart men de var värt det ändå.


Jag tyckte verkligen om den. Den var så himla bra rakt igenom. Ifrån början till slut var de ett bra budskap om att tänker man att något är omöjligt så är det omöjligt, men om man tänker att det är möjligt så är det möjligt! Och kvinnliga hjältar och uppfylla sina drömmar. Och Tim Burton är ett geni som alltid med sina filmer! Den är värd att se!
Men nu ska jag hitta på något annat, medans jag väntar här hos Viktor att han ska komma tillbaka från kyrkan. Puss!
Det är rätt dåligt med inlägg nu de senaste, men jag skyller på att det är lov! Så enkelt kan de vara att skylla ifrån sig på något annat. Men både tisdagen och onsdagen var vara-hemma-dagar, sitta framför datorn och pyssla i ps en del och titta på teven. Sådana dagar är rätt sköna.

Men idag var det helt annorlunda jämfört med dom. Från klockan 10 till 17 så innebar det heldag på Kontakt Åmål med PUF-möten om allt möjligt, mestadels om hur man ska starta en förening. Men väldigt givande ändå.
Men helgen bjuder på lite roligare saker, i alla fall imorgon och på lördag. Morgondagen bär av till Karlstad tidigt på morgonen för lite shopping och sedan besök på Uno med PUF och politiker. Ett steg närmre ett nyare Huset här i Åmål!

Lördagen då bär de av till Göteborg igen, då över dagen bara. Med Viktor och då är det bio som gäller. Alice I Underlandet 3D. Det ska bli otroligt häftigt att se! Och Tim Burton är ett geni med sina filmer så det är ju inget att prata om den kommer vara bra redan innan man sett den.
tim-burton-alice-and-wonderland-johnny-deep-mad-hatter-queen-hearts-01.jpg (490×333)
Efterlängtade lov!
Jag har vart sämst att uppdatera, jag vet. Men en kort update av vad som hänt senast passar då in.
Fredags: Efter skolan, så tillbringade jag tid med min underbara pojkvän och lite senare på kvällen blev det hörnan, med Viktor, syster, Ullastina och Robin. Sjukt kul hade vi verkligen!
Lördags: Bar det av till Göteborg för en helg där med familjen Bijlenga. Shopping, och Det våras för Hitler. Sjukt härlig musikal!
Söndags: Tittade lite mer i Göteborg, även på balklänning. Och åkte hemåt. Spenderade kvällen hemma hos älskling, os tittande på 5 milen och hockeyfinalen.
Måndag, idag: Och idag har det inte hänt mycket, att bara vara med Viktor förgyller allting.
Det är gött med lov verkligen och så lite som möjligt ska göras, men ändå till viss del har jag en del som måste göras typ. Resten av veckan ser ut så här hittills: Imorgon - inget planerat. Onsdag - inget planerat. Torsdag - puf möten. Fredag - Karlstad och Uno. Lör och söndag - inget planerat.

Men jag tänkte gosa ner mig i sängen nu och försöka få så mycket sömn som möjligt. Hörs mer imorgon!